| Головна » Статті » Шахрайства |
Доставка їди з ресторанів
![]() Економічні нелади ослабили упевненість людей в майбутньому, а когось і зовсім залишили без роботи. Це відчули і активізувалися компанії, що працюють по принципах мережевого маркетингу. Адже енергійне, але таке, що втратив джерело доходу чоловік – бажаний учасник мережевого бізнесу. У 2009 році в США стартував цікавий проект Dine-in delivery, що застосовує методи мережевого маркетингу. Сфера його діяльності – доставка їди з ресторанів. Ресторани часто не мають власної служби доставки, не розпилявшись на конкуренцію з розвізниками піци. На замовлення доставляється дуже невелика доля підготовлюваної в ресторанах їди. В той же час, за інформацією Національної асоціації рестораторів (США), 51% клієнтів були б не проти можливості замовити їду додому або в офіс. Нішу такої доставки і має намір зайняти Джон Силі (John Seely), засновник Dine-in delivery. Для цього він має намір використовувати національну мережу операторів-диспетчерів, що працюють під маркою його фірми. Оператор – це невелика компанія або приватний підприємець. Він має декілька ресторани-партнерів і просуває послугу доставки ресторанної їди на своїй території. Прийняті диспетчером замовлення передаються в ресторан, а приготовану їжу розвозить його власний або найнятий транспорт. Клієнтові замовлення коштуватиме приблизно також, як в ресторані, оскільки для ресторану собівартість їди «на винесення» менша. Різниця покриє витрати на доставку і обслуговування оператором. Що відкрив такий бізнес обіцяна усіляка допомога – надання бізнес-плану, вчення, допомога в переговорах з рестораторами, рекламна підтримка. Інший варіант бізнесу з Dine-in delivery – відкриття представництва компанії і робота по вербуванню нових операторів. В цьому випадку дохід складатиметься з відсотків зі вступного внеску нових учасників. Сайт проекту малює приємні перспективи роботи у вільному графіку і з хорошим доходом, але викладення переконують в тому,що ідея має право на реалізацію, а працювати «під дахом» при цьому необов'язково. Тим більше при вступному внеску в $17500, який заповзятливий Сілі просить зробити вперед, до початку роботи оператора. Можливо, розроблена концепція бізнесу і підтримка і коштують таких грошей. У такому разі невелика частина думаючих і наполегливих американців, звичайно, зможе «відбити» вкладення і запрацювати на доставці їди з ресторанів. Але це вийде не у всіх. | |
| Переглядів: 473 | Рейтинг: 0.0/0 |
| Всього коментарів: 0 | |


